tudj meg többet rólam

rólam

Ki is vagyok?

Kedves Látogató!
Üdvözöllek a honlapomon!
Kecskés Balázs vagyok, gyógytornász, testnevelő-edző, testépítés-fitness sportedző.
Szeretnélek megismertetni az általam kínált szolgáltatásokkal, valamint egy kicsit saját magammal is.

A sporttal a középiskola végén kezdtem el komolyabban foglalkozni. Körülbelül 4 évig űztem a thai-boxot, azonban egy sajnálatos lábsérülés miatt több hónapot ki kellett hagynom még 2006-ban, és ekkor szerettem bele a konditermi edzésbe, a testépítésbe. Már gyerekkoromban olvastam Arnold Schwarzenegger: Utam a csúcsra c. könyvét, mindig csodáltam a fizikumát, de mint oly sokan az első lépéseket mindig halogattam megtenni azért, hogy én is izmosabb legyek. A lábsérülésem miatt nem tudtam thai-bokszolni, de valamit sportolnom kellett, ezért elkezdtem az edzéseket pécsett Olympiában. Megjártam a szamárlétrát, sokszor a saját káromon tanultam. Közben újra elkezdtem a thai-boxot, de már nem volt bennem ugyanaz a tűz- a vasak elcsábítottak! Hamarosan abba is hagytam a küzdősportot. Azonban mindig igyekeztem új kihívásokat is keresni a testépítésen kívül is. Ezért elindultam több fél-maratoni futóversenyen is. Itt nem a győzelemért küzdöttem, magamat akartam legyőzni, kipróbálni egy számomra idegen közegben. A legjobb időm 1:57 perc volt, még 2008-ban. 2006-ban elkezdtem tűzoltóként dolgozni, ahol több izgalmas, és számomra új tűzoltó sporttal ismerkedtem meg. Megtudtam, hogy létezik TFA (Legerősebb Élő Tűzoltó), Tűzoltó-lépcsőfutás is. Akkor még nem igazán ismertem ezeket, de a kollégáim láttak bennem fantáziát és meghívtak, hogy edzek velük. Először a TFA-val próbáltam szerencsét 2009 tavaszán. Itt csapatversenyben országos bajnokok lettünk. Első lépcsőfutó versenyemre 2009 őszén került sor, itt 11. helyen végeztem, csapatversenyben 2. lett a pécsi csapat.

 

Ezek az eredmények megadták azt a kezdőlökést, amire szükségem volt. Azután ezekre a versenyekre többször felkészültem. Ennek meg is lett az eredménye: 3-szor nyertük meg a TFA versenyt zsinórban és háromszor megnyertem a páros lépcsőfutó országos bajnokságot is a barátommal. 2012-ben Berlinbe is eljutottam és a 39 emeletes versenyen egy 5. helyezést szereztünk a páros versenyben. Tettem egy 1,5 éves kitérőt a súlyemelés világában is, sok szép emlékkel gazdagodva, bele értve egy MEFOB 3. helyezést is. Közben persze rendületlenül végeztem a testépítést is. 2010-ben úgy döntöttem, ebben is kipróbálom magamat versenyszerűen. Elindultam a Superbody-n, a Forma 2 kategóriában, de sajnos végül a rossz kategória választás miatt 7. helyen végeztem, szerencsére a várakozáson aluli eredmény nem szegte kedvemet. Azóta még két versenyfelkészülésem volt, mindkettő naturál módszerekkel: 2013-ban superbody athetic 2. 5.hely, valamint a WBPF szövetségnél is egy 5. hely az athletiq physique kategóriában, az országos bajnokságon. 2018-ban éreztem újra motivációt egy verseny felkészülésre. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy Pécsett rendezték meg a naturál szövetség, az INBA magyar bajnokságát. Itt a -180cm kategóriában a versenyen 2. helyet szereztem, de sajnos ezután maradtak bennem tüskék az állítólagos doppingvétségek miatt. Jelenleg nem készülök versenyre, de ki tudja…

Az edzősködés, a másoknak való segítség adás gondolata hamar felmerült bennem, ezért 2009-ben elkezdtem a tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Természet Tudományi Karán, mint testnevelő Bsc, 2012-ben sikeres záróvizsgát tettem. Mindemellett 2010-2011-ben elvégeztem a testépítő – fittnes sportedző képzést a PTE TTK szervezésében, mellyel középfokú edzői végzettséget szereztem, kitűnő eredménnyel.
Ezután kezdtem el emberekkel foglalkozni mint személyi edző, akkor még az F3-ban Pécsett.

Ahogy egyre több emberrel foglalkoztam, rájöttem, hogy el kell mélyítenem az ismereteimet az emberi anatómia, egészségmegőrzés és fejlesztés területén. Ezért elkezdtem a PTE ETK-n a gyógytornász-fizoterapeuta képzést, melyet kisebb-nagyobb kitérőkkel 2023-ban sikerült befejeznem, sikeres államvizsgát tettem.

Az önképzést és a kísérletezést nagyon fontosnak tartom, az általam ajánlott módszereket és mozgásokat szeretem mindig magamon tesztelni először. Foglalkozom a kettlebellel, metabolikus felpörgetéssel, ízületi mobilizációval, ígéretesnek tartom a streetworkour, TRX-et és a ropeworkout- ot is. Az általam kínált edzés lehet hagyományos „body building”, erőfejlesztés, de személy
szerint mindenkinek ajánlani tudom a ,,funkcionális” edzést is. Személyes tapasztalataim és tanulmányaim miatt segíteni tudom a helyes étrended összeállítását is. Az edzésprogram összeállítása mindig a vendégek igénye, lehetőségei és céljai alapján végzem.
Alapelvem az, hogy a helyes mozgásminták kialakítása után tudjuk csak terhelni a sportolókat, melynek kialakítása és felügyelete az én feladatom.

Remélem felkeltettem az érdeklődésedet, ha igen, akkor vedd fel velem a kapcsolatot

Bazsi

Kecskés

Balázs

Testépítés-fitnes sportedző edző /

 Gyógytornász, Testnevelő /

Naturál testépítő  

Csatlakozz most!

Ha bármi kérdésed van, vagy szeretnél velem edzeni, keress bátran!